Tästä kaikki alkoi

Loihdin tarina alkoi Tanjan intohimoisesta harrastuksesta valmistaa korvakoruja polymeerimassasta sekä koruhartsista.

Tästä innostuneena Tanja aloitti yrittämisen sivutoimisena palkkatyön ohella 2022 alkukeväällä.

Pian kiinnostus koivuvanerikorvakoruihin yltyi, joten Tanja halusi ruveta valmistamaan koruja koivuvanerista ja sillä tiellä olemme edelleen.

Emmistä ja Mikasta yhtiökumppaneiksi

2023 alkuvuodesta olimme kysymysten äärellä, uskaltaako kasvaa vai mennäänkö pienimuotoisesti?

Tilanne muuttui siihen, että Tanja tarvitsi apukäsiä tuotteiden valmistukseen ja sattumusten kautta Tanja sai apua nykyiseltä osakkaalta Emmiltä sekä taustajoukoissa olevalta Tanjan puolisolta Mikalta. Yhdessä lähdimme kasvattamaan yritystä pala kerrallaan ja sivutoimisesta yrityksestä Loihti siirtyi osakeyhtiöksi heinäkuussa 2023.

Loihti Oy:n alle kuuluu nyt kaksi luovaa yritystä; Design by Loihti ja SavoGraphics

"Me loihtijat eli kolme innovatiivista ”työmyyrää” lähdimme yhdessä luomaan uudenlaista konseptia, jossa yhdistyy luovan designin luominen, omintakeinen ja asiakaslähtöinen palvelu sekä mainosmateriaalien valmistus."

SavoGraphics ja Loihdin nykytilanne

Korut saivat pian kaverikseen piensisustustuotteet sekä Emmin kyltymätön ohjauksen ja asiakaspalvelun jano sammutettiin luomalla oma workshop-konsepti. Workshopit ovat Emmin silmäterä ja hän ohjaa niitä suurella sydämellä.

Mikan osaaminen ja innostus valjastettiin tyylikkäiden ja asiakaslähtöisten mainosmateriaalien tuottamiseen. Mikalta voi kysyä ideoita mainostuotteista kustomoituihin lahjoihin!

Uudistuneet tilat

2024 maaliskuussa olimme jälleen kasvukysymysten äärellä tuotantotilan tarpeeseen liittyen, sillä SavoGraphicsin ja Loihdin yhteiset tilat tarvitsivat muutosta.

Pitkän pohdinnan jälkeen hankimme SavoGraphicsille oman, asiakkaita ja työntekoa paremmin palvelevan tilan. Näin ollen työvaiheet saadaan helpommiksi ja tehokkaammiksi molemmille yrityksille.

Vastuullisuus

Vastuullisuus ja huomisen huomioiminen näkyvät meillä esimerkiksi aikaa ja kulutusta kestävissä materiaalivalinnoissa, sekä satsauksessa laatuun ja kotimaisuuteen koko prosessissamme. 

Pääraaka-aineena käytämme kotimaista FSC- ja PEFC-sertifioitua koivuvaneria ja lisänä pieniä määriä akryylia tuomaan kontrastia valikoimaamme. Korujen metalliosat on Suomessa testattua kirurginterästä, joka on turvallinen valinta esimerkiksi nikkeliallergisille. 


Käytämme Joutsen- ja Avainlippu-merkittyjä, sertifioituja ja myrkyttömiä maaleja, vahoja sekä Greenguard Gold -sertifioituja UV-musteita, joilla viimeistelemme tuotteemme korostamaan meidän designia. 

Teemme kotimaista työtä täydellä sydämellä.